Osijek
Vinkovci
Slavonski Brod
Đakovo
Županja
Donji Miholjac
Baranja
Vukovar

Duhovna dimenzija lige

Otvoriti vrata Kristu

Isus je govorio za sebe: “Ja sam vrata. Kroza me tko uđe spasit će se: i ulazit će i izlaziti i pašu nalaziti.” (Iv 10, 9). Isus nije legenda ili bajka ali su mu vrata čarobna! Kao vrata postao je za nas važan znak samoostvarivanja. Poziva nas da prođemo kroz njega i da vidimo koju nam dobrodošlicu želi. Isus nudi sigurnost. Nudi spasenje. Treba mu se samo približiti i pokucati. Traži malo, a daje puno. Traži da budemo s Njim i da ga slijedimo u svagdanjem kršćanskom životu, da ga volimo, da mu vjerujemo i da drugima o njemu govorimo. Eto što Isus želi od onoga kojemu On otvori vrata. A njegova dobrodošlica je dobra ispaša. Nudi nam svaku vrstu hrane: ljubav, radost, zajedništvo, uspjeh, sreću, zdravlje, polet, oduševljenje… Ova hrana za nas je doista spas! I zato On poziva da ulazimo i izlazimo kroz Njega, da živimo i umiremo zajedno s Njim.

Otvaranjem ove stranice, kao vrata, ne otvaraju se vrata raja ili vrata pakla, nego vrata katoličke malonogometne lige. Iza ovih vrata pronalazi se jedan život katoličke mladeži. Poznato nam je daje Isus rekao onima koji su ga htjeli slušati: “Hoće li tko za mnom, neka se odrekne samoga sebe, neka uzme svoj križ i neka ide za mnom”. Ulaziti i izlaziti kroz vrata koja su Krist, traži od mladoga čovjeka puno odricanja, uzimanja svojega svagdanjeg križa, pa i kroz nogomet. Igralište je često prilika da se pokaže kakva je “ispaša” mladoga čovjeka, koji su to križevi koji se moraju uzeti svaki puta da bi se moglo slijediti učitelja Isusa Krista, te istovremeno pokazati dobrodošlicu bratu čovjeku.

Osluškujući Isusove riječi, želimo dobrodošlicu svima onima koji žele zajedno sa katoličkom malonogometnom ligom otvarati vrata svojega srca, ljubavi, radosti, zajedništva… Kao što, onomu koji pokuca na vrata našega doma, zajedno zaželimo dobrodošlicu, tako želimo dobrodošlicu svakomu tko pokuca na “vrata ove ispaše”. Bože blagoslovi!

Povjerenik za pastoral mladih
Đakovačko-osječke nadbiskupije
dr. Drago Tukara, prof.

[* povodom otvaranja internet stranice katoličke malonogometne lige "Sveti Petar i Pavao" Đakovačke i Srijemske biskupije (Osijek, 5. prosinca 2004.)]

Svi podaci vlasništvo su KMNL Đakovačko-osječke nadbiskupije © 2007 / 2013.