Osijek
Vinkovci
Slavonski Brod
Đakovo
Županja
Donji Miholjac
Baranja
Vukovar

Humanitarni kutak

Svojim aktivnostima nastojimo se solidarizirati sa svojom okolinom, te u tu svrhu organiziramo humanitarne akcije i aktivnosti kojima pomažemo osobama kojima je pomoć potrebna, stvarajući u sebi obvezu karitativnog djelovanja i pripadnosti ovoj zajednici čiji smo članovi, koja bez nas ne može, i bez koje mi ne možemo.

Nadbiskupijski susret Roma i ne-Roma u Belom Manastiru

Dana 12. studenoga 2011. godine ekipa KMNL-a regije Osijek sudjelovala je na nadbiskupijskom susretu Roma i ne-Roma u Belom Manastiru. Prijateljska utakmica prošla je baš u takvom, prijateljskom tonu, gdje je rezultat bio u drugome planu. Nakon nogometa druženje je nastavljeno uz ručak te tradicijske igre i glazbeno-plesni program Roma. U lijepom ozračju završen je susret gdje je ekipa KMNL-a pozvana i na sljedeće slične susrete i događaje.

NAPOMENA: Kliknite na sliku da biste ju vidjeli u većem formatu

 

Humanitarni malonogometni turnir u Vinkovcima

U travnju 2010. u Vinkovcima je održan humanitarni malonogometni turnir. Sav prihod od uplata na turniru bio je namijenjen socijalno najugroženijim stanovnicima grada Vinkovaca. Na ovom vrlo jakom turniru, o čemu svjedoči sudjelovanje ekipa koje su vlasnici brojnih pehara i medalja, sudjelovalo je 16 ekipa, a među njima i ekipa Sv. Euzebija i Poliona (Vinkovci 1 – Velika crkva). Ekipa Velike crkve okitila se 3. mjestom, no što je još važnije jest to da su svojim sudjelovanjem pridonijeli humanitarnoj akciji za pomoć najpotrebnijima, u pravom kršćanskom duhu.

NAPOMENA: Kliknite na sliku da biste ju vidjeli u većem formatu

 

 

Dobrovoljno darivanje krvi

Ekipa Sv. Mihael Arkanđel iz Donjeg Miholjca (KMNL Osijek) u prosincu je, na inicijativu jednog od članova, Domagoja Viljevca, skupno otišla na dobrovoljno darivanje krvi. Iako je dobar broj članova ekipe još otprije među dobrovoljnim darivateljima, ovoga puta skupili su se svi zajedno (oni koji su bili u mogućnosti) i na taj način željeli ukazati na još jedan aspekt kako članovi KMNL-a mogu širiti kršćanski duh.

NAPOMENA: Kliknite na sliku da biste ju vidjeli u većem formatu

   

 

Posjet centru za rehabilitaciju osoba s poremećajem u razvoju "Mala Terezija" (Vinkovci)

Dana 27. listopada 2007. godine predstavnici KMNL ekipe Jankovci (KMNL Vinkovci) i voditelj KMNL Vinkovci posjetili su centar za rehabilitaciju osoba s poremećajem u razvoju "Mala Terezija" (Vinkovci). Cilj ovog dolaska bio je posjet jednom dječaku iz Jankovaca, Jozi Uzunuviću, koji boravi u centru. Jozo jako voli nogomet, pa su mu uručeni posebni darovi – patike, trenerka i lopta! Članovi centra bili su oduševljeni našim dolaskom, kao i simboličnim darovima koje su im uručili predstavnici ekipe KMNL Jankovci. Posjetom centra "Mala Terezija" pokazali smo da naš cilj nije samo nogomet i nogomet, nego i pomaganje ljudima, a pogotovo onima kojima je naša pomoć stvarno potrebna!

Marko Jukić
voditelj KMNL Vinkovci

NAPOMENA: Kliknite na sliku da biste ju vidjeli u većem formatu


Dolazak

Druženje

Na igralištu

Malo igre…
 
Svi zajedno

Svi podaci vlasništvo su KMNL Đakovačko-osječke nadbiskupije © 2007 / 2013.