KATOLIČKA MALONOGOMETNA LIGA ĐAKOVAČKO-OSJEČKE NADBISKUPIJE


VIJESTI
KATEGORIJE

O nama

Naš cilj

Cilj KMNL-a je kroz sport, obogaćenim kršćanskom porukom ljubavi i vjere u život, okupiti u zajedništvu mlade grada Osijeka različitih profila i dobi. Želimo organiziranjem sportskih susreta ponuditi novu dimenziju sporta oslobođenu nasilja, dopinga, gladijatorstva.
Želimo poticati lokalnu zajednicu na što bolju komunikaciju među različitim dobnim, socijalnim, vjrskim i kulturološkim skupinama, te bolju suradnju u rimokatoličkim župnim zajednicama, razvijati tjelesnu i duhovnu stranu ljudskog bića kroz redovitu fizičku aktivnost i evanđeosku poruku ljubavi.


Pravno ustrojstvo lige

Katolička malonogometna liga Đakovačko-osječke nadbiskupije udruga je osnovana u prosincu 2002. godine, priznata i potvrđena od biskupa tadašnje Đakovačke i Srijemske biskupije mons. dr. Đure Hranića kao crkveni pokret mladih 24. veljače 2003. godine, te kao takva pravno ustrojena i upisana u državni registar udruga od Ureda državne uprave u Osječko-baranjskoj županiji 24. travnja 2003. godine. 27. studenog iste godine liga postaje punopravni član Zajednice športskih udruga grada Osijeka i Zajednice športskih udruga Osječko-baranjske županije.


Kratka povijest nastanka lige

KMNL Đakovačko-osječke nadbiskupije započela je kao KMNL Osijek koja je osnovana na inicijativu nekolicine mladih osječke župe Uzvišenja sv. Križa, Osijek VI, iz Retfale, koji su uz vodstvo kapelana vlč. Ivicu Kelama igrali nogomet, te su osjetili potrebu i želju igrati mali nogomet i s mladima iz ostalih osječkih župa. Tu želju iznijeli su svom tadašnjem župniku vlč. Helmutu Shumaheru koji tu ideju iznosi ostalim svećenicima. Nakon toga liga se širi na vinkovačku regiju ponaviše zahvaljujući Marku Jukiću, te se nakon toga širi po čitavoj nadbiskupiji. Većinu svojih informativnih aktivnosti od samog osnutka radimo preko web-stranice, te smo zbog svog visoke razine infomratizacije rada najorganiziraniji KMNL. Za to je od samog početka najzaslužniji Željko Culek.


Veza lige i biskupije

Liga djeluje pod izravnim patronatom Ureda za pastoral mladih nadbiskupije, te s tim tijelom usko surađuje i sve odluke donosi s njim u koordinaciji. Sama liga je tako ustrojena da je njezino vrhovno nadzorno tijelo Supervizor lige, a to je sam Povjerenik za pastoral mladih nadbiskupije. Supervizor lige se brine o očuvanju same ideje i kršćanskog duha lige, te se brine o odnosu lige s nadbiskupijskim tijelima.


Veza lige i župa

Liga nastoji biti povezana sa svim župama nadbiskupije, te u tu svrhu svojim projektima i aktivnošću potiče svoje članove na što veću prisutnost u svojim župama i uključivanje igrača u njihov rad. Osim toga, i sama liga svojim duhovnim aktivnostima želi upoznati svoje članove sa župama kojima oni ne pripadaju, te u tu svrhu svoje aktivnosti ne bazira samo na jednoj župi, već nastoji u toku godine posjetiti što više župa i župnih Crkava.
Katolička malonogometna liga Đakovačko-osječke nadbiskupije
Adresa: Josipa Jurja Strossmayera 58, 31000 Osijek
OIB: 05334739527
IBAN: HR17 2360 0001 10167 6497
E-mail: kmnl@kmnl.hr
Telefon: +385 95 524 7965
Prijava
Kontakt
O nama
Dokumenti


Društvene mreže:


Katolicka malonogometna liga Prijava
Đakovačko-osječke nadbiskupije
Ivana Gundulića 53
31000 Osijek

OIB: 05334739527
MB: 1722247
IBAN: HR17 2360 0001 1016 7649 7
Broj: 098 833-387 (Tvrtko Galić)
KMNL 2023. Svi podaci vlasništvo su KMNL Đakovačko-osječke nadbiskupije