Veliki uspjeh na Nacionalnoj završnici

Luka 23.05.2023
Nacionalna završnica Katoličke malonogometne lige Crkve u Hrvata ove godine održana je u sisačkoj biskupiji od 19. do 21. svibnja. Predstavnici naše nadbiskupije ove godine bili su župa Svetih Petra i Pavla Osijek 1 kao prošlogodišnji nadbiskupijski prvak i župa Rođenja Blažene Djevice Marije Višnjevac kao ovogodišnji nadbiskupijski prvak. Ova završnica došla je kao nagrada dečkima nakon mukotrpne sezone i nadbiskupijske završnice.

Otvorenje same završnice dogodilo se u biskupskom dvoru u Sisku gdje je igračima iz 10 hrvatskih biskupija objašnjeno kako su došli u ranjenu biskupiju pogođenu mnogim nedaćama. Uz nekoliko dirljivih svjedočanstava, upečatljiv je ostao govor biskupa Košića koji je ohrabrio sve prisutne i zaželio im sreću.

Na Nacionalnoj završnici nastupilo je 20 ekipa koje su bile raspoređene u 4 grupe odnosno 4 mjesta odigravanja - Pisarovina, Petrinja, Popovača i Kutina. Naše ekipe nastupale su u Popovači i Kutini dok smo zajednički smještaj imali na pola puta u selu Donja Gračenica, župa Voloder, a ovim putem se posebno zahvaljujemo župljanima i župniku Marijanu Štinglu na velikom gostoprimstvu.

Ekipa župe Svetih Petra i Pavla Osijek 1 nastupala je u Popovači i u svojoj skupini ostvarila 3 pobjede, svladavši predstavnike varaždinske, požeške i zagrebačke biskupije dok su poraz upisali samo od domaćina iz Volodera i s tim rezultatom kao prvoplasirana se plasirala u četvrtfinale i počela pakirati torbe za Petrinju.

Ekipa župe Rođenja Blažene Djevice Marije Višnjevac svoje je utakmice igrala u Kutini gdje su također ostvarili 3 pobjede svladavši predstavnike splitske, riječke i požeške biskupije dok su poraz upisali samo od predstavnika dubrovačke biskupije te su se također prvoplasirani plasirali u drugi dio natjecanja u Petrinji.

Nakon večernje svete mise i zajedničkog druženja u Voloderu, u nedjelju ujutro ekipe su već bile na putu za Petrinju gdje je svetom misom započeo drugi dio natjecanja. U prvom četvrtfinalnom dvoboju ekipa Rođenja Blažene Djevice Marije Višnjevac svladala je predstavnike požeške biskupije, a u drugom četvrtfinalu ekipa Svetih Petra i Pavla Osijek 1 svladala je ekipu iz splitske biskupije te su tako trasirali put u polufinale.

U polufinalu za Višnjevčane je prejak bio, ispostavit će se kasnije, četverostruki branitelj naslova iz Stolca, a katedralna župa tijesno je nakon šesteraca ispala od predstavnika splitske biskupije.

U utakmici za 3. mjesto naše ekipe su u međusobnom dvoboju odlučile tko će biti treći, a tko četvrti. Ekipa iz Višnjevca bila je iskusnija, sretnija i spretnija te se okitila brončanom medaljom. Posebno ističemo i Luku Nađa iz ekipe Rođenja Blažene Djevice Marije Višnjevac koji je predvodeći svoju ekipu došao i do titule najboljeg strijelca cijelog turnira te mu ovim putem još jednom čestitamo!

Iako su obje ekipe postigle sjajan rezultat, ono što je bitnije je da su svojim ponašanjem, pobožnošću i odgovornošću na najbolji mogući način predstavili našu biskupiju!
Katolička malonogometna liga Đakovačko-osječke nadbiskupije
Adresa: Josipa Jurja Strossmayera 58, 31000 Osijek
OIB: 05334739527
IBAN: HR17 2360 0001 10167 6497
E-mail: osijek@kmnl.hr
Telefon: +385 95 524 7965
Prijava
Kontakt
O nama
Dokumenti


Društvene mreže:


Katolicka malonogometna liga Prijava
Đakovačko-osječke nadbiskupije
Ivana Gundulića 53
31000 Osijek

OIB: 05334739527
MB: 1722247
IBAN: HR17 2360 0001 1016 7649 7
Broj: 098 833-387 (Tvrtko Galić)
KMNL 2023. Svi podaci vlasništvo su KMNL Đakovačko-osječke nadbiskupije